Smartphones in action: Læring 2.0

Tidspunkt: 
22. September 2011 - 13:00 - 16:15
Sted: 
Lokale 95, Syddansk Universitet, Campusvej 55, 5230 Odense M
Pris: 
Gratis

Smartphonen er meget mere end en mobiltelefon, den er en kommunikations, positions og medieplatform. Det betyder at den rummer et enormt potentiale i forhold til læring og undervisning. Workshoppen ”Smartphones in action: Læring 2.0” sætter fokus på anvendelse af smartphones i læringssituationer. Vi inviterer undervisere, uddannelsesledere, pædagogiske konsulenter fra erhvervskole- og professionsuddannelser og repræsentanter fra virksomheder, der producerer læremidler og medieproducenter. Kort sagt alle, der har interesse for hvordan smartphones kan bruges i læringsøjemed til at deltage. Workshoppen er afsættet for nye netværk og projekter. Workshoppen er opbygget omkring fire oplæg om brugen af smartphones i forskellige læringssammenhænge.

Efter workshoppen vil deltagerne i samarbejde med University College Lillebælt (UCL), Knowledge Lab og  Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet (MMMI) arbejde på at forvandle idéerne til innovative projekter.

Program

13.00-13.15 Velkomst, ved Lektor Gunver Majgaard fra MMMI

13.15-13.45 ”Motiverende læring ved brug af smartphones på tømreuddannelsen”, ved Cand. Polyt  Steffen Andersen Softwareudvikler ved Mikro Værkstedet og Cand. Polyt. Bjarke Pedersen, Freelance software udvikler - Om hvordan det kan gøres mere motiverende at lære ved at kombinere særlige iPhone-apps, fysisk bevægelse, samarbejde og kendte spilelementer.

13.45-14.15 ”Erfaringer med brug af Iphones på handelsgymnasiet” Adjunkt Peter Gawinski fra IBC Kolding. ”Mobile enheder fremhæves af mange som fremtiden inden for undervisning. På IBC Handelsgymnasiet i Kolding har en klasse 16-19-årige studerende gennem to år været udstyret med en iPhone 3GS – med alle udgifter betalt. I dette oplæg vil der blive vist eksempler på anvendelsen af iPhonen som undervisningsværktøj. Der vil desuden blive mulighed for at stille spørgsmål til de pædagogiske og didaktiske overvejelser der har ligget bag projektet.”

14.15-14.30 Kaffe, kage og netværkeri

14.30-15.00 ”Smartphones ind i undervisningen af sygepleje- og pædagogstuderende”, ved Søren Bech og Jan Apollo fra UCL – Om arbejdet med at inddrage ny teknologi i undervisningen på grunduddannelserne til professionsbachelorer ved landets professionshøjskoler. Herunder afprøvning af applikationer og webressourcer til smartphones og tablets, og produktion af videopodcasts.

15.00-15.30 ”Mobilens potentialer som læringsværktøj – erfaringer fra forsknings- og udviklingsprojektet ELYK”, ved postdoc Anne-Britt Krogh & Niels Henrik Helms, Knowledge Lab, - Om foreløbige erfaringer med udviklingen af et mobilt læringsmiljø, der skal gøre undervisningen mere engagerende gennem inddragelse af medier de unge anvender i hverdagen.

15.30-16.15 Afprøvning af smartphones missioner og opsamling, ved Steffen Andersen og Bjarke Pedersen

Tilmelding